Friday, December 28, 2007

Een collectief van Linkse Iraanse studenten roept op voor een manifestatie aan Iraanse en Amerikaanse ambassades


Een collectief van Linkse Iraanse studenten roept op voor een manifestatie aan Iraanse en Amerikaanse ambassades
By :Luc Schrijvers

Vrijdagavond was er in de Gentse Afdeling centrum van de Linkse Socalistische Partij een Iraanse avond met Linkse Iraanse jongeren en studenten die in België verblijven. Ter plaatse was er Iraans eten. Daarna volgde er een uiteenzetting over 100 jaar socialistische beweging gevolgd door informatie over de huidige situatie in Iran. Er werden onlangs nog linkse studenten gearresteerd en gefolderd. Dat ze nog leven is te danken aan de tussenkomst van de arbeiders die zich nu ook aan het bewegen zijn.
Deze samenkomst in Gent was georganiseerd naar aanleiding van de manifestatie die zaterdag 22 december 2007 plaats vindt in Brussel. Zij roepen iedereen op om 10u30 te komen naar de Amerikaanse Ambassade, Regentlaan 27 - metro Madou. Daarna is het verzamelen geblazen om 13 u aan de Iraanse Ambassade, Franklin Rooseveltlaan 15 - tram 23 stopplaats Etoile.
Met de manifestatie willen zij betogen tegen de militaire interventie door het Amerikaans impérialisme in Iran en tegen de reactionaire Iraanse regime.
Zij noemen zich de stem van de linkse studenten in Iran. Zij willen erin slagen een algemene beweging op gang te trekken tegen de oorlog, de neo-liberale globalisering en het imperialisme.Zij vragen internationale steun om de strijd van het Iranse volk tegen de Islamitische Republiek te verdedigen !Ook vragen ze steun om de studentenbeweging te verdedigen en om 7 december te herdenken, de dag waarop drie studenten door het leger van de Shah in opdracht van Nixon werden terechtgesteld wegens hun verzet tegen de C.I.A staatsgreep in 1953.Tevens doen ze een oproep om internationale éénheid op te bouwen voor een wereld, bevrijd van oorlog, onrecht, onderdrukking en uitbuiting !
Deze manifestatie heeft steun gekregen van de Linkse Socialistische Partij - Internationaal Verzet - Blokbuster en Aktief Linkse Studenten in belgië.Zij nodigen alle geïnteresseerde personen en en andere organisaties uit om dit platform te onderschrijven en zaterdag 22 december 2007 aanwezig te zijn op de manifestatie.

No comments: